Batılılar Darbenin Nasıl Yok Edildiğini Anlayamadılar
Batılılar Darbenin Nasıl Yok Edildiğini Anlayamadılar

Ülkede moralleri bozmaya çalışan yeterince çevrenin bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizim amacımız moralleri bozmak değil, moralleri yükseltecek sorumluluk anlayışı içinde hareket etmek. Yenikapı ruhu diyoruz. Yenikapı ruhunun anlamı ne? Hatırlayın darbe gecesini. Orada rozetler bir kenara bırakıldı, ideolojiler terk edildi. Kendi kimliklerimizi bir kenara bıraktık. Bayrağımızı, bağımsızlığımızı milletimizin geleceğini, çocuklarımızın istikbalini düşündük ve yollara koştuk. İyi de yaptık ve büyük bir kahramanlık destanı yazdık. Batılılar, darbenin nasıl yok edildiğini bir türlü anlayamadılar, kabul de edemediler. Darbenin olduğunu düşündüler, yayınlarını bir müddet devam ettirdiler. Sonradan birileri uyardı, 'Ya darbe olmamış, darbeciler darbeyi yemiş' deyince yakayı ele verdiler. Bu sefer 'Darbecileri hırpalamayın, bunlara da iyi muamele yapın' demeye başladılar. Hatta bir adım ileri gittiler ve 'Efendim bu darbe neden başarısız oldu?' diye sordular. '10 altın kural... Bir daha darbe yaparsanız dikkat etmeniz gereken kurallar şunlar şunlar olmalı' diye yayınlar yaptılar."

Yıldırım, "Demokrasinin merkezi, beşiği diye payelenenler maalesef bu olayda suçüstü yakalanmıştır. Neyse onlar kendilerine yakışanı yaptı. Ama biz gerçek dost kim, kim değil, bunu anladık." ifadesini kullandı.

Türk milletinin çok asil bir millet olduğunu dile getiren Yıldırım, milletin sadece darbecilere darbe vurmadığını, aynı zamanda ekonomi üzerindeki oyunları da bozduğunu dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası ekonomik göstergelerdeki dalgalanmanın, Rusya ile uçak krizi sonrası yaşanan dalgalanmadan daha alt seviyede olduğuna işaret eden Yıldırım, "Merkez Bankamız piyasaya para verme ihtiyacı duymadı. Cuma darbe; pazartesi her şey saat gibi işledi. Bankalar çalışıyor, alışverişler devam ediyor. Normal hayat gündüz devam ediyor, akşam çoluk çocuk, büyük küçük herkes meydanda. Demokrasi nöbetleri devam ediyor. Böylesine müthiş, dünyaya karşı birlik, beraberlik görüntüsü verdik. Siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanımız bir araya geldik. Yenikapı'da 5 milyon vatandaş bir araya geldi, birliği gösterdi. Bütün Türkiye'de aynı anda meydanlarda insan toplandı, 10 milyondan fazla. Dünyaya inat, 'Türkiye'de birlik, beraberlik, kardeşlik bozulmaz. Kimse de bunu başaramaz.' mesajı verdik. Bizim beklentimiz ve ümidimiz bu birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesidir." şeklinde konuştu.

22/10/2016

Bu haber 5018 kişi tarafından okundu.