Adam Kayırma ve Ayırmaya Zemin Hazırlanıyor
Adam Kayırma ve Ayırmaya Zemin Hazırlanıyor

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, tüm gazetecilerin insanca yaşadığı, işsizlik baskısının olmadığı 10 Ocak'ların gelmesi temennisinde bulundu. 

Sarıbal, taşeron işçilerin hepsine kadro verilmeyeceğini, 26 özel bütçeli kuruluş ile 26 farklı Kamu İktisadi Teşebbüsündeki (KİT) taşeron işçilerin kadroya geçirilmeyeceğini ifade ederek, kadroya geçirilme şartlarında yer alan güvenlik soruşturması ve sınav uygulamalarının da adam kayırma ve ayırmaya zemin hazırlayacağını savundu. 

Kadroya geçenlerin aynı işi yapan kamu işçileriyle eşit haklara sahip olamayacağını, bunun da Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu iddia eden Sarıbal, "Haksızlıklar ve eşitsizlikler içeren bir düzenlemeyle modern köleler olarak niteleyebileceğimiz taşeron işçilerin hakları verilmiş olmamaktadır. Yerel yönetimler ve KİT'lerde çalışanlar da dahil olmak üzere tüm taşeronda çalışan işçiler kamuda ayrımsız olarak kadroya alınmalıdırlar." dedi. 

Sarıbal, yerel yönetimler ve KİT'lerde çalışanlar da dahil olmak üzere tüm taşeronda çalışan işçilerin ayrımsız kadroya alınması gerektiğini söyledi. 

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi (KHK) eleştiren Sarıbal, hükümetin keyfi olarak KHK çıkardığını, bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürdü. 

10/01/2018

Bu haber 8514 kişi tarafından okundu.

Okuyucu Yorumları
Haber Gönderin

LiberalGazete.com basın özgürlüğünün yaygınlaşması, var olan tüm düşüncelerin siyasi temsilcilerini kamuoyuna taşımayı amaç edinmiştir.

liberalgazete.com'un ticari bir faaliyeti yoktur.

  • bilgi@liberalgazete.com

KÜNYE

Yazar Olmak İstiyorum
Yazar Girişi
Üye Girişi
Üye Ol

E-Bülten Kayıt

Haberlerden anında haberdar olun!


Copyright © 2020 www.liberalgazete.com | Tüm hakları saklıdır.