Hakkımız Olan Kıdem Tazminatları Elimizden Alınmak İsteniyor.
Hakkımız Olan Kıdem Tazminatları Elimizden Alınmak İsteniyor.

Barolara ilişkin düzenlemeyi eleştiren Baş, baroların tasfiye edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Erkan Baş, baroları bölüp, parçalama politikasının halkı bölüp parçalama, savunmasız bırakma anlamına geldiğini ileri sürdü.

Kıdem tazminatı ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Baş, "Yıllardır, emeğimizle alın terimizle, dişimizle tırnağımızla biriktirdiğimiz, hakkımız olan kıdem tazminatları elimizden alınmak isteniyor." dedi. Baş, bu tazminatın üçte birinin hiç ödenmeyeceğini, kalan kısmının da nasıl istenirse öyle verileceğini iddia etti.

Kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen TİP'in seçim örgütlenmesini tamamladığını, 54 ilde örgütlenme çalışmalarını belli bir aşamaya getirdiğini ve seçim yeterliliğini sağladığını bildiren Baş, "30 Haziran 2020 itibariyle TİP, seçime girmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajlarını aşmış, Siyasi Partiler Kanunu'nda seçime girmek için tanımlanan zorunlu koşulların tümünü yerine getirmiş durumdadır." diye konuştu.

Baş, hiçbir maddi yardım almamış olmalarına rağmen işçilerin kendilerini temsil edecek bir partiyi seçim pusulasına yerleştirme hakkı kazanmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

01.07.2020

Bu haber 3421 kişi tarafından okundu.

Okuyucu Yorumları
Haber Gönderin

LiberalGazete.com basın özgürlüğünün yaygınlaşması, var olan tüm düşüncelerin siyasi temsilcilerini kamuoyuna taşımayı amaç edinmiştir.

liberalgazete.com'un ticari bir faaliyeti yoktur.

  • bilgi@liberalgazete.com

KÜNYE

Yazar Olmak İstiyorum
Yazar Girişi
Üye Girişi
Üye Ol

E-Bülten Kayıt

Haberlerden anında haberdar olun!


Copyright © 2020 www.liberalgazete.com | Tüm hakları saklıdır.